Στη Δυτική Αθήνα αγωνιζόμαστε να μείνουμε όρθιοι

newlogosyriza_2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

16.04.2020

Χαρά Καφαντάρη: Στη Δυτική Αθήνα αγωνιζόμαστε να μείνουμε όρθιοι

Η Χαρά Καφαντάρη, Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Δυτικής Αθήνας, στο πλαίσιο των επαφών της με φορείς της Δυτικής Αθήνας, ήρθε σε επικοινωνία με το Σωματείο καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος Χαϊδαρίου, δια μέσου του Πρόεδρου του.

Αφού εξέφρασε τη στήριξή της στα αιτήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του κλάδου, ανέπτυξε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τις ΜμΕ, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ».

Σήμερα, στις έκτακτες συνθήκες της υγειονομικής κρίσης, κρίσιμο ζήτημα για τη βιωσιμότητα των ΜμΕ αποτελεί η λήψη οριζόντιων και άμεσων μέτρων εμπροσθοβαρών.

Πρέπει να ληφθούν μέτρα όσον αφορά στην άμεση οικονομική στήριξή τους. Μέτρα όπως απαλλαγή από δημοτικά τέλη και τέλη τραπεζοκαθισμάτων των επιχειρήσεων που είναι σε αναστολή λειτουργίας λόγω έκτακτων μέτρων, μη διακοπή βασικών αγαθών όπως η ηλεκτρική ενέργεια, Φ.Α, νερό, για τις επιχειρήσεις που υπολειτουργούν, καθώς και ανάγκη ουσιαστικών εκπτώσεων στα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας των πληττόμενων επιχειρήσεων, ακόμη και για καταναλώσεις κάτω από 2000 KWh. Αλλά και οι φορολογικές και ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις πρέπει να ρυθμιστούν, ώστε μετά την κρίση να μπορέσουν να ανακάμψουν.

Η ελληνική μικρομεσαία επιχειρηματικότητα αποτελεί βασικό κορμό της ελληνικής οικονομίας και στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε, δεν πρέπει να αφεθεί στην τύχη της. Ήδη πολλές επιχειρήσεις είναι αμφίβολο αν θα μπορέσουν να ξανανοίξουν μετά το πέρας των έκτακτων μέτρων λόγω της πανδημίας, όπως αναφέρει και σε πρόσφατη ανακοίνωσή της η ΓΣΕΒΕΕ.

Η ελληνική οικονομία πέρασε μια δύσκολη 10ετή κρίση και στη φάση της ανάκαμψης αντιμετωπίζει μια νέα πρωτόγνωρη κρίση. Την πανδημία του covid 19. Έχει, όμως, ένα συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι άλλων χωρών, που αντιμετώπισαν χρηματοπιστωτική κρίση. Το «μαξιλάρι» ασφαλείας, που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εξασφάλισε, με τις θυσίες του ελληνικού λαού και τη συνετή πολιτική της.

Μπορεί, λοιπόν, η κυβέρνηση της ΝΔ ΑΜΕΣΑ να στηρίξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Το ερώτημα όμως είναι: Θέλει η Κυβέρνηση τη στήριξη της υγειούς μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας ή ενδιαφέρεται μόνο για τους «πολιτικούς της φίλους», τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα;

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: