Για να καλύψει τις αδυναμίες της πολιτικής της η ΝΔ επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ

Η Χαρά Καφαντάρη, Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Δυτικής Αθήνας και Αν. Τομεάρχης Περιβάλλοντος ΣΥ.ΡΙΖ.Α., σήμερα, 27.03.2020, στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Η Χαρά Καφαντάρη, Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Δυτικής Αθήνας και Αν. Τομεάρχης Περιβάλλοντος ΣΥ.ΡΙΖ.Α., σήμερα, στο Πρώτο Πρόγραμμα, ανέφερε ότι αναμένουμε περαιτέρω μέτρα ανακούφισης της κοινωνίας  και συγκεκριμένα μέτρα σχετικά με τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες του ΕΣΥ, όπως την έλλειψη προσωπικού, το ζήτημα των υγειονομικών και τον εφοδιασμό τους με μέσα ατομικής προστασίας. Σημειωτέον ότι χθες κατατέθηκε τροπολογία από Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για άμεση ένταξη του συνόλου του προσωπικού του ΕΣΥ στα βαρέα και ανθυγιεινά, όμως δεν έγινε δεκτή.

Το σύστημα Δημόσιας Υγείας που έχει κατασυκοφαντηθεί τα τελευταία χρόνια, τώρα καλείται να ανταποκριθεί με άνισα μέσα, γι’ αυτό και είναι επείγουσα η ενίσχυση του. Πρέπει να ενισχυθεί ο αριθμός των ΜΕΘ και ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για την άμεση αύξησή τους. Δυστυχώς όμως η επιλογή της Κυβέρνησης ήταν, αντί της επίταξης των ιδιωτικών ΜΕΘ, ο διπλασιασμός της αποζημίωσής τους, ενώ ταυτόχρονα εισάγει ένα νέο «εργασιακό δίκαιο», με εργασία εκ περιτροπής, 50% μείωση μισθών κλπ. Η πανδημία είναι το κύριο ζήτημα, όμως ο κόσμος πρέπει να ζήσει. Δεν πρέπει να πληρώσουν και αυτήν την κρίση οι εργαζόμενοι και οι κοινωνικά αδύναμοι, τόνισε η Βουλευτής και συνέχισε επισημαίνοντας την αναγκαιότητα να επιδείξει η Ε.Ε. έμπρακτη αλληλεγγύη, με την έκδοση ευρωομολόγου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει δώσει δείγματα ρεβανσισμού και η Κυβέρνηση δεν μπορεί να μιλάει για γελοιότητες τη στιγμή που παίρνει τα μέτρα που προαναφέρθηκαν για τους εργαζόμενους και τη στιγμή που δίνονται 30 εκατομμύρια για τεστ στον ιδιωτικό τομέα, ενώ διαβάζουμε ότι υπάρχει πρόταση στο γραφείο του Πρωθυπουργού από 3 Πανεπιστήμια της χώρας μας, ώστε να βοηθήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση και δεν έχουν πάρει απάντηση. Κλείνοντας, η Χαρά Καφαντάρη τόνισε ότι η Κυβέρνηση ουσιαστικά επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ για να κρύψει τις ευθύνες και τις αδυναμίες της στο χειρισμό αυτής της υπόθεσης, ωστόσο  από την πλευρά μας θα συνεχιστεί η εποικοδομητική αντιπολίτευση.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: