Δίνουμε μια μάχη, όπλο μας η μέριμνα για τον Άνθρωπο και η Κοινωνική Αλληλεγγύη.

newlogosyriza_2019

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

19.03.2020

Χ. ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ: Δίνουμε μια μάχη, όπλο μας η μέριμνα για τον Άνθρωπο και η Κοινωνική Αλληλεγγύη.

Το Δημόσιο Συστήμα Υγείας,  κλήθηκε για άλλη μια φορά  «στα δύσκολα».

Κλήθηκε να αντιμετωπίσει το μεγάλο πρόβλημα που αφορά όλη  την  Ανθρωπότητα σήμερα, την Πανδημία του covid 19 .

Το πρόβλημα της πανδημίας θα το αντιμετωπίσουμε Συλλογικά ως Κοινωνία, με συναίσθηση όμως και της ατομικής ευθύνης. Στο επίκεντρο είναι πάντα ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

Δεν αρκεί ένα μεγάλο «ευχαριστώ», ή ένα «χειροκρότημα» στους λειτουργούς της Δημόσιας Υγείας, γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό, παραϊατρικό προσωπικό, ΕΚΑΒ κλπ, για τον αγώνα που δίνουν καθημερινά και με προσωπικό κόστος υγείας.

Απαιτείται εδώ και τώρα ενίσχυση του δημόσιου τομέα υγείας με νέες  προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, ανάπτυξη του κοινωνικού κράτους, έμφαση στην κοινωνική αλληλεγγύη και επιστράτευση του ιδιωτικού τομέα υγείας (ιδιώτες ιατροί, ιδιωτικές κλινικές, διαγνωστικά κέντρα).

Δεν πρέπει  η πανδημία και τα απαγορευτική μέτρα προφύλαξης που σωστά παίρνονται, να γίνουν η αφορμή για απολύσεις εργαζομένων, υποβάθμιση εργασιακών σχέσεων, πιθανή εξαφάνιση μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Η Πολιτεία οφείλει να στηρίξει την Οικονομία, την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα εξασφαλίζοντας ρευστότητα μέσω των τραπεζών και βέβαια να στηρίξει τους εργαζόμενους και τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα. Να ενισχυθούν και να λειτουργήσουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί  για παραβιάσεις εργατικής νομοθεσίας, που όλο και πληθαίνουν, σε χώρους όπως τα super markets, τα delivery, τα call centers, κ.α.

Τα 35 δις «μαξιλάρι» που άφησε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αξιοποιηθεί για κοινωνικό όφελος. Ήδη η Κυβέρνηση έδωσε  12 δις ως εγγυήσεις στις Τράπεζες με το σχέδιο Ηρακλής, που αφορά τα κόκκινα δάνεια. Δεν οφείλει λοιπόν να στηρίξει τους εργαζόμενους, όλους τους ευάλωτους συνανθρώπους μας από τις παράπλευρες συνέπειες της τεράστιας υγειονομικής κρίσης που βιώνουμε?

Άτολμα και αδύναμα τα μέτρα που ανακοινώθηκαν πρόσφατα από την Κυβέρνηση( κόστος μόλις 1% ΑΕΠ).  Τα προβλήματα στην Οικονομία και την Κοινωνία όμως είναι μεγάλα. Πρέπει να παρθούν γενναία μέτρα τόνωσης της εργασίας και της επιχειρηματικότητας, διαφορετικά θα οδεύσουμε σε μεγάλη ύφεση και  μεγάλη αύξηση της ανεργίας, με άγνωστες  μέχρι στιγμής, συνέπειες.

Δίνουμε μια μάχη, όπλο μας η μέριμνα για τον Άνθρωπο και η Κοινωνική Αλληλεγγύη.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: