Δεν υπάρχουν δύο κατηγορίες Ελλήνων, οι νησιώτες και οι λοιποί

Η Χαρά Καφαντάρη, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δυτικού Τομέα Αθήνας και Αν. Τομεάρχης Περιβάλλοντος ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα, 04/03/2020, στην εκπομπή της ΕΡΤ1, «…Από τις Έξι» με τους Δημήτρη Κοτταρίδη και ο Γιάννη Πιτταρά.

Η κα Καφαντάρη σχετικά με το προσφυγικό και τις τελευταίες εξελίξεις επεσήμανε: «Η χώρα δέχεται μια γεωπολιτική απειλή από την Τουρκία και τον κ. Ερντογάν, ο οποίος εργαλειοποιεί τους πρόσφυγες τους μετανάστες για να επιβάλλει αυτά που θέλει, δεν είναι μόνο το προσφυγικό είναι και άλλα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την ΑΟΖ. Στην συγκεκριμένη στιγμή χρειάζεται μια πολιτική η οποία πρέπει να δίνει μια διέξοδο. Αυτές τις μέρες, αλλά και τους τελευταίους μήνες που κυβερνά η ΝΔ βλέπουμε  μια πολιτική αλλοπρόσαλλη που διαρκώς αλλάζει. Οι αλλαγές των σχεδίων δείχνουν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει σχέδιο για το προσφυγικό – μεταναστευτικό.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι τα νησιά του Αιγαίου. Η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της στο καταμερισμό αυτών των ανθρώπων σε όλη την Ευρωπαϊκή επικράτεια. Ο πρωθυπουργός πρέπει να ζητήσει σύγκλιση Συνόδου Κορυφής. Αυτή είναι ενεργητική εξωτερική πολιτική, που δυστυχώς δεν την είδαμε τους τελευταίους μήνες.

Η αναστολή του ασύλου για ένα μήνα, αντίκειται στις διεθνείς συμβάσεις. Κάθε αίτηση ασύλου εξετάζεται προσωπικά, οι αρμόδιες αρχές θα κρίνουν ποιος είναι πρόσφυγας και ποιος μετανάστης.  Η στελέχωση των κέντρων ασύλου και η αποσυμφόρησή τους είναι απαραίτητη. Παράλληλα απαραίτητη είναι και η  σύγκλιση των πολιτικών αρχηγών.

Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να αποφασίσει, δεν είμαστε δύο κατηγορίες Έλληνες οι νησιώτες και οι άλλοι, η ηπειρωτική Ελλάδα. Είμαστε όλοι Έλληνες και Ελληνίδες πολίτες και πρέπει να αντιμετωπιζόμαστε από την κυβέρνηση ισότιμα. Να μην ξεχνάμε την ανθρωπιά μας να σεβόμαστε το διεθνές δίκαιο, γιατί έτσι αποκτούμε αυτόματα και περισσότερους συμμάχους.

Μπράβο στους Έλληνες φαντάρους, αστυνομικούς, λιμενικούς τα σώματα ασφαλείας που σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες ξεπέρασαν τον εαυτό τους στα σύνορα της χώρας μας. Εύχομαι να πρυτανεύσει η λογική  στην κυβέρνηση και να κάνει αυτό που πρέπει σε όλα τα επίπεδα. Οι εικόνες που είδαμε στα νησιά δυναμώνουν ρατσιστικές και ακροδεξιές φωνές. Να σταματήσει ο διχασμός της κοινωνίας γιατί απέναντι είναι ο κ. Ερντογάν, πρέπει να είμαστε ενωμένοι σε βασικά ζητήματα, να διεκδικήσουμε από την Ε.Ε. να αποσυμφορηθούν τα ελληνικά νησιά να μεταφερθούν οι πρόσφυγες – μετανάστες στην ενδοχώρα και να προχωρήσουμε».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: