Ο φόβος και η αμηχανία της ΝΔ φαίνεται από τους χειρισμούς της για την υπόθεση Novartis

Η Χαρά Καφαντάρη, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δυτικού Τομέα Αθήνας, Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος και Αν. Τομεάρχης Περιβάλλοντος ΣΥΡΙΖΑ, στην εκπομπή του MEGA, «Mega Mag». 21.02.2020

 

Για την υπόθεση Novartis η κα Καφαντάρη τόνισε ότι: «αυτό που θέλει ο ελληνικός λαός είναι να αποκαλυφθεί η αλήθεια και  τι πραγματικά έγινε.  Η ΝΔ προσπαθεί να «μαζέψει τα ασυμμάζευτα».  Ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου χθες έδωσε την απάντηση για το πώς μπορούν οι συγκεκριμένοι μάρτυρες δημόσιου συμφέροντος, οι προστατευόμενοι, να καταθέσουν. Υπάρχει  νόμος για τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος που ψηφίστηκε και μάλιστα όχι επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ο φόβος της ΝΔ και η ατολμία του πρωθυπουργού έχουν σχέση με δύο θέματα. Το πρώτο, με τον  Α. Τσίπρα, ο οποίος  είπε ότι αν θέλετε να με παραπέμψετε εμένα για την υπόθεση Novartis, παραπέμψτε με. Το δεύτερο, με τον κ. Σαμαρά και αυτό φαίνεται σε μια σειρά πολιτικές δηλώσεις που αφορούν την ΝΔ.

Πρόσφατα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έκανε κάποιες δηλώσεις κατά της  αστυνομίας για την διαδικασία που ακολούθησε και κατά της δικαιοσύνης.  Επίσης, ο διευθυντής φαρμακείων του Υπ. Υγείας έκανε κατάθεση όπου έλεγε ότι η τιμολόγηση των φαρμάκων γινόταν με εντολές του Υπουργού.  Βλέπουμε μια πολύ μεγάλη ανησυχία γενικότερα στην ΝΔ. Ο ελληνικός λαός θέλει μάθει την αλήθεια και να τηρηθούν οι δικαστικοί κανόνες. Να μην δημιουργούμε αφηγήματα μόνο και μόνο γιατί φοβόμαστε ή ίσως και γιατί θέλουμε να κουκουλωθούν κάποια πράγματα. Δημιουργούνται ερωτηματικά. Θέλει η ΝΔ να μαθευτούν όλα; Μήπως γίνεται προσπάθεια τρομοκράτησης του κόσμου;  Να αφήσουμε να προχωρήσει η δικαιοσύνη στο έργο της ανεπηρέαστη, να λάμψει η αλήθεια και να τηρηθεί ο νόμος.  Εμείς, είμαστε συνήγοροι της αλήθειας και της διαλεύκανσης»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: