Η πολιτική της ΝΔ για τους φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών αποδεικνύει την αναντιστοιχία δηλώσεων και έργων

Η Χαρά Καφαντάρη, Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας, Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος και Αν. Τομεάρχης Περιβάλλοντος της Κ.Ο. ΣΥ.ΡΙΖ.Α., την  Πέμπτη 13.02.2020, στο Δελτίο Ειδήσεων του Kontra Channel, με τον Γ. Μελιγγώνη.

Aναφερόμενη η κα Καφαντάρη σε πληροφορία για ένα έγγραφο του Υπουργού Περιβάλλοντος σχετικά με  θέματα των φορέων διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών τόνισε ότι:
 «Οι φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών είναι ένας πολύ σημαντικός θεσμός της προστασίας του περιβάλλοντος σε διάφορες περιοχές. Οι φορείς διαχείρισης λειτουργούν στην χώρα μας και υπάρχουν και στην Ευρώπη.  Στην χώρα μας υπάρχουν περίπου 36 φορείς και καλύπτουν σχεδόν όλη την περιοχή NATURA.  Πέραν της προστασίας του περιβάλλοντος, ρόλος τους είναι να δρουν με τοπικούς φορείς, με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με επιστήμονες και να συμβάλλουν αναπτυξιακά στην τοπική κοινωνία. Δεν προστατεύουν αόριστα  το περιβάλλον, ενεργούν ουσιαστικά. Ο ρόλος τους είναι σημαντικός στον οικοτουρισμό στον αγροτικό τομέα της περιοχής τους. Οι φορείς έχουν καταξιωθεί στην τοπική κοινωνία και διασφαλίζουν την βιοποικιλότητα και τον φυσικό πλούτο της χώρας.

Έχουμε  πληροφόρηση ότι καταργούνται οι φορείς διαχείρισης, αλλάζει ο τρόπος λειτουργίας τους, χάνουν την αυτονομία τους και εντάσσονται σε ένα οργανισμό του Υπ. Περιβάλλοντος.
Υπάρχουν άνθρωποι που εργάζονται σε φορείς διαχείρισης ως συμβασιούχοι  20 χρόνια. Επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχε γίνει μια ρύθμιση προκειμένου να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας αρίστου χρόνου με μοριοδότηση των συγκεκριμένων εργαζόμενων. Είχε εξασφαλισθεί χρηματοδότηση για περιβαλλοντικές μελέτες και επίσης είχε ξεκινήσει και ένα σχετικό πρόγραμμα Life. Η κυβέρνηση που επαγγέλλεται την πράσινη ανάπτυξη πρέπει να το σκεφτεί πολύ σοβαρά. Δεν μπορεί να υπάρχει αναντιστοιχία λόγων και έργων.  Τα σχέδια της κυβέρνησης δεν είναι ανάλογα των περιστάσεων.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: