Αδιαπραγμάτευτος όρος η τήρηση του διεθνούς δικαίου για κάθε Ελληνική κυβέρνηση

Η Χαρά Καφαντάρη, Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας, Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος και Αν. Τομεάρχης Περιβάλλοντος της Κ.Ο. ΣΥ.ΡΙΖ.Α., την Τρίτη 14.1.2020, στο Δελτίο Ειδήσεων του Kontra Channel, με τον Γ. Μελιγγώνη.

Η κα Καφαντάρη ερωτηθείσα για την εξεταστική Novartis και την κατάθεση της κ. Ράικου, τόνισε ότι η προανακριτική επιτροπή συνεχίζει τις εργασίες και βγαίνουν νέα στοιχεία στην δημοσιότητα. «Πιστεύω ότι αυτή η ιστορία πρέπει να τελειώσει. Το θέμα της υγείας είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, μην ξεχνάμε τον σημαντικό ρόλο που έπαιξαν οι πολιτικές στο τομέα της υγείας για την είσοδο της χώρας μας στα μνημόνια και στην δημιουργία του χρέους.  Ο ελληνικός λαός  θέλει να μάθει πραγματικά τι έχει γίνει. Το ζήτημα αυτό δεν μπορεί να χρησιμοποιείται από την παρούσα εξουσία για λόγους πολιτικής αντιπερισπασμού για άλλα κορυφαία ζητήματα. Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχε γίνει και μια άλλη εξεταστική για  τα μέσα μαζικής επικοινωνία και για την δανειοδότηση των κομμάτων. Έχουν σταλεί στοιχεία στη δικαιοσύνη. Πρέπει να ολοκληρώσει η δικαιοσύνη τη δουλειά της χωρίς παρεμβάσεις».

Για την διάσκεψη του Βερολίνου για το Λιβυκό, η βουλευτής επεσήμανε ότι «η Ελλάδα συμμετείχε σε μια αντίστοιχη συνάντηση πέρσι.  Η χώρα μας αναβαθμίστηκε σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής και γεωπολιτικά από το 2015 μέχρι το 2019. Χρειάζεται μια πιο ενεργητική εξωτερική πολιτική. Για τα εθνικά ζητήματα πρέπει να ζητήσουμε πιο έντονα την καταδίκη των ενεργειών αυτών. Σχετικά με την προκλητικότητα της Τουρκίας και τον East med  θέλαμε μια σαφή στήριξη από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών».
«Η διπλωματία είναι  δίνεις – παίρνεις και προσπαθείς να αποκομίσεις το μεγαλύτερο δυνατό για όφελος της χώρας σου. Η εξωτερική πολιτική δεν είναι κάτι το στατικό, αλλάζουν οι καταστάσεις. Κάθε ελληνική κυβέρνηση πρέπει να είναι σταθερά υπέρ της τήρησης των κανόνων του διεθνούς δικαίου. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Είμαστε ανεξάρτητη χώρα έχουμε αξιοπρέπεια. Αυτά τα οποία έχουν επιτευχθεί το διάστημα 2015 – 2019 είναι πάρα πολύ σημαντικά, δεν πρέπει να τα υποτιμάμε.  Λύθηκε ένα μεγάλο χρονίζον ζήτημα, αυτό της Βόρειας Μακεδονίας. Αυτή την στιγμή η Ελλάδα επιτηρεί τον εναέριο χώρο της Β Μακεδονίας. Η εξωτερική πολιτική πρέπει να είναι πολυδιάστατη προς όφελος της χώρας μας και να μη θεωρεί κανείς ότι είμαστε δεδομένοι.  Στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής χρειάζονται λίγα λόγια, πολύ δουλειά και πολύ διπλωματία.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: