Όχι στη διαγραφή της ιστορικής μνήμης όχι στον αναθεωρητισμό της ιστορίας

Η Χαρά Καφαντάρη, Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας, Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος και Αν. Τομεάρχης Περιβάλλοντος της Κ.Ο. ΣΥ.ΡΙΖ.Α., σήμερα στην ΕΡΤ στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση».

Η κα Καφαντάρη σε ερώτηση σχετικά με το σκάνδαλο Novartis τόνισε ότι «είναι ένα διεθνές σκάνδαλο που ήρθε στην χώρα μας μετά από έρευνα που διεξήγαγε το FBI  και δεν κάτι απλό, ακόμη και υπουργός  σε σημαντικό χαρτοφυλάκιο αναγνώρισε  ότι μπορεί να υπάρχει εμπλοκή όχι μόνο γιατρών αλλά και πολιτικών προσώπων.  Επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ είναι η διερεύνηση του σκανδάλου σε βάθος. Ο Ελληνικός λαός θέλει να μάθει και πρέπει να μάθει την αλήθεια. Προχθές είχαμε την απόρριψη της αίτησης του κ Λοβέρδου για την κα Τουλουπάκη να μην συνεχίσει να ερευνά την υπόθεση σαν εισαγγελέας διαφθοράς.  Είναι πολύ σημαντικό γιατί έτσι απορρίπτεται  μια συνολική λογική που έχει να κάνει και με ηθικούς αυτουργούς και με πραγματικούς αυτουργούς. Σήμερα θα ζητηθεί από το ΣΥΡΙΖΑ να σταλεί στην εξεταστική και το σκεπτικό των εφετών γιατί το αίτημα δεν έγινε δεκτό».

«…όσο και αν προσπαθεί η ΝΔ να πει μόνο για γιατρούς η υπόθεση πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος πρόκειται  για πολύ μεγάλα ποσά τα οποία κάπου πήγαν και ο ελληνικός λαός πλήρωνε το φάρμακο με ανεβασμένη τιμή. Η υγεία είναι μια από τις αιτίες που μπήκαμε και στα μνημόνια όσον αφορά το σημαντικό ποσό των φαρμακευτικών και ιατρικών δαπανών. Η εξεταστική που έγινε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε σε κάποια άτομα, τα οποία δεν κατηγορήθηκαν αλλά έπρεπε διερευνηθούν.   Η δικαιοσύνη έβαλε κάποια θέματα στο αρχείο και έμειναν κάποιες εκκρεμότητες, αυτό δείχνει ότι και η δικαιοσύνη  λειτουργούσε».

Αναφερόμενη η βουλευτής στο προσφυγικό ζήτημα επεσήμανε ότι «θα στηρίξουμε την κυβέρνηση εφόσον χειριστεί το ζήτημα σύμφωνα τις διεθνείς συμφωνίες, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.  Ευτυχώς αναγνωρίζεται επίσημα ότι το θέμα είναι γεωπολιτικό. Είναι καταδικαστέες οι δηλώσεις του κ. Τσαβούσογλου και ερωτηματικά δημιουργεί η τοποθέτηση του κ. Πέτσα».

Τέλος η κα Καφαντάρη επεσήμανε «ένα επίκαιρο ζήτημα  που ζήσαμε τις τελευταίες μέρες και αφορά την προσπάθεια που γίνεται από στελέχη της ΝΔ να διαγραφεί η ιστορική μνήμη. Η ιστορική μνήμη δεν διαγράφεται, η προσπάθεια  διαγραφής της καθώς και αναθεωρητισμού της ιστορίας πρέπει να αποτραπεί.  Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό και σε όλες τις ακροδεξιές απόψεις που δυστυχώς σε ευρωπαϊκό επίπεδο αρχίζουν να κερδίζουν έδαφος τον τελευταίο καιρό, είναι ένας στόχος τον οποίο πρέπει να παλέψουμε να αποτρέψουμε, να πάμε σε μια κοινωνία ειρήνης δημοκρατίας και προόδου».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: