Η Χαρά Καφαντάρη στο Kontra για το προσφυγικό, την ψήφο αποδήμων και την κλιματική αλλαγή

Η Χαρά Καφαντάρη, Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας, Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος και Αν. Τομεάρχης Περιβάλλοντος της Κ.Ο. ΣΥ.ΡΙΖ.Α., την Κυριακή 13/10/2019, στο Δελτίο Ειδήσεων του KontraChannel, με τον Κωνσταντίνο Μαραβελίδη.

Η Χαρά Καφαντάρη, αναφερόμενη στις εξελίξεις στη Συρία, τόνισε ότι η Διεθνής Κοινότητα έπρεπε να αντιδράσει εντονότερα. Το ίδιο και ο Έλληνας Πρωθυπουργός, από τον οποίο θα περιμέναμε τουλάχιστον κάτι αντίστοιχο με όσα πέτυχε ο Α. Τσίπρας τον Ιούνιο σχετικά με τις κυρώσεις για την τουρκική πολιτική. Στο προσφυγικό, η ΝΔ έχει προσγειωθεί στην πραγματικότητα και ως Κυβέρνηση πρέπει να διαχειριστεί το ζήτημα με σεβασμό, ευθύνη και ανθρωπισμό. Όμως, η τακτική που ακολουθείται τώρα έρχεται σε αντίθεση με τις ανάγκες και τα προβλήματα. «Όταν αφαιρείς τον ΑΜΚΑ από πρόσφυγες και μετανάστες, από τη μία δεν είναι ανθρωπιστικό, από την άλλη δημιουργείς επιμέρους προβλήματα, κυρίως στη δημόσια υγεία», είπε χαρακτηριστικά η Βουλευτής, επισημαίνοντας παράλληλα ότι όταν η ΝΔ επένδυε προεκλογικά στο φόβο του κόσμου για τους πρόσφυγες, δημιούργησε τέτοια αντανακλαστικά στο κόσμο που τώρα τα βρίσκει μπροστά της – παράδειγμα, οι δηλώσεις της Πρ. ΟΝΝΕΔ Πεντέλης.

Για την ψήφο των αποδήμων, η Χαρά Καφαντάρη υπενθύμισε τη σύσταση επιτροπής σχετικά με το θέμα, στην οποία είχε προχωρήσει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και την οποία είχε ψηφίσει και η ΝΔ, με έγκριτους νομικούς (ανάμεσά τους και ο νυν Υπ. Επικρατείας, κ. Γεραπετρίτης), ενώ τόνισε ότι δεν πρέπει η ψήφος των Ελλήνων του Εξωτερικού να γίνει αντικείμενο μικροκομματισμού και μικροπολιτικής. «Η πρόταση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αναφέρεται σε ένα κλειστό κοινοβουλευτικό σύστημα, 3-12 έδρες επικρατείας, και οι Έλληνες του εξωτερικού να παρεμβαίνουν μέσω εκλεγμένων από συγκεκριμένες περιφέρειες του Εξωτερικού. Περιμένουμε την οριστική πρόταση από την Κυβέρνηση».

Ερωτηθείσα από τον κ. Μαραβελίδη για την επικείμενη συνάντηση για την κλιματική κρίση που διοργανώνει το Κόμμα τα Ευρωπαϊκής Αριστεράς, GUE/NGL, στις Βρυξέλλες, την Τετάρτη, όπου η κ. Καφαντάρη θα εκπροσωπήσει τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ως Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, επισήμανε ότι «η κλιματική αλλαγή έχει γίνει επείγουσα ανάγκη και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε. Επίσης, στη Χιλή θα γίνει στις αρχές Δεκεμβρίου η COP25, μία πολύ σημαντική Συνδιάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα. Στην προηγούμενη συνάντηση του ΟΗΕ για το Κλίμα, το Σεπτέμβριο, στη Νέα Υόρκη, ο κ. Γκουτιέρες είχε δηλώσει: «Αν δεν έχετε συγκεκριμένες προτάσεις, να μην έρθετε». Δηλαδή, όχι διαπιστώσεις, αλλά δράσεις. Το εθνικό σχέδιο για την ενέργεια και το κλίμα, που είχε καταθέσει η ελληνική κυβέρνηση επί ΣΥ.ΡΙΖ.Α., αξιολογήθηκε πολύ θετικά από τους ειδικούς. Η νυν Κυβέρνηση λέει ότι θα φέρει νέο σχέδιο. Για τη μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή χρειάζεται συγκεκριμένο πρόγραμμα, καθώς έχει σαφή ταξική διάσταση (να μην υπάρξει ενεργειακή φτώχεια), ώστε να πάμε στην κλιματικά ουδέτερη Ευρώπη έως το 2050».      ​

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: