Η αβάσταχτη ελαφρότητα της κυβέρνησης

Αναδημοσίευση άρθρου από την Κυριακάτικη KONTRANEWS, 6/10/2019

«Οι ιδεοληψίες της Ν.Δ. το ίδιο: να ξεθεμελιώσει όλες τις κατακτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και αν αυτές βοήθησαν ή βελτίωσαν και το δικό της εκλογικό σώμα», τονίζει μεταξύ άλλων σε άρθρο της η Χ. Καφαντάρη

Τον τελευταίο καιρό μου’ ρχεται και μου ξανάρχεται στο μυαλό το ανέκδοτο με το λαγό και το λιοντάρι. Σ’ αυτό ο λαγός διαδίδει διάφορα ψέματα και κακοήθειες για το λιοντάρι και όταν αυτό τον πιάνει από το λαιμό και τον ρωτάει «γιατί λες αυτά τα ψέματα για μένα;» ο λαγός απαντά «έλα μωρέ πώς κάνεις έτσι, τα λέω για να περνά η ώρα». Αυτό μου θυμίζουν οι θέσεις της ΝΔ και οι δηλώσεις του πρωθυπουργού, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Η πολύνεκρη τραγωδία στην Αν. Αττική είναι ένα πρώτο πεδίο, μαζί με αυτό των Πρεσπών, όπου ο κ. Πρωθυπουργός πραγματικά μεγαλούργησε. Ακόμα και η πάλαι ποτέ Ολυμπιονίκης Κομανέτσι θα ζήλευε την πλαστικότητά του, βλέπε ρευστότητα πολιτικής. Συνέδεσε την «καταστροφή που συγκλόνισε την Ελλάδα» με την κλιματική αλλαγή. Σε αυτό, ας προστεθεί η κομματική τοποθέτηση στη θέση του Γ.Γ. του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τον αποπεμφθέντα αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, για τον οποίο ζητούσε την αποπομπή του «γιατί πρέπει να υπάρχει δημοκρατική ευθύνη και λογοδοσία».
Εδώ δεν έχουμε τον «δήθεν λαϊκισμό» τύπου ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τη μετατροπή του σε μετριοπάθεια της δεξιάς ή, για να το πούμε πιο απλά, σε μικροκομματική κριτική. Αλλά τι να πεις, ΟΗΕ είναι αυτός, τι θα’ λεγε,  για την ανικανότητα του ΣΥΡΥΖΑ που υποστήριζε στο εσωτερικό, έτσι λοιπόν  “ανακάλυψε”, με μέτρο βέβαια, το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής.

«…θα τηρήσουμε και θα τιμήσουμε τη Συμφωνία». «Να μην υπάρξουν καθυστερήσεις που να συνδέονται με τις πτυχές της Συμφωνίας», «Σεβασμός στο διεθνές δίκαιο».
Το να θυμίσουμε τον μακεδονικό αγώνα της Ν.Δ. είναι περιττό. Ας σημειωθεί εδώ ότι στην ομιλία στους ομογενείς της Αμερικής, στην Αστόρια, δεν έγινε καμία αναφορά. Ας θυμηθούμε όλοι το πόσο πολύ συνέδραμαν οι παραπλανημένοι ομογενείς της Αμερικής στο μακεδονικό αφήγημα της Ν.Δ.

Στο τυχοδιωκτικό αυτό σενάριο, που δίχασε τους Έλληνες, που πόνταρε στο μίσος και που έγινε αλληλέγγυο με αυτό, μπορούμε να διακρίνουμε την αγωνία του κ. Μητσοτάκη για την ανάκτηση της χαμένης εύνοιας, της κ. Μέρκελ , αφού τώρα συμφωνεί με την επικρατούσα ευρωπαϊκή άποψη.

Δεν ξεχνάμε βέβαια τις δηλώσεις  περί προσφυγικού και «του ΣΥΡΙΖΑ που προσκαλεί τους μετανάστες”, ενώ σήμερα προσγειωμένη η ΝΔ στην πραγματικότητα, υποστηρίζει ότι είναι γεωπολιτικό ζήτημα.

Το αφήγημα της ανάπτυξης – οικονομίας είναι ένα άλλο θέμα. 1) Η ανάπτυξη για όλους έγινε ανάπτυξη για τους γνωστούς – άγνωστους. 2) Η μείωση του φόρου από το 28% στο 24% αφορά μόνο το 10% των ελληνικών επιχειρήσεων. 3) Η αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ και η μετακύληση των βαρών της στους καταναλωτές, καθώς και η απαξίωσή της δεν προμηνύουν τίποτα το καλό. 4) Τα ΕΛ.ΠΕ., από τις πλέον κερδοφόρες επιχειρήσεις, πηγαίνουν προς πώληση  το μερίδιο του Δημοσίου. 5) Η αύξηση του κατώτατου μισθού, «η μοναδική ανάπτυξη του 4% στην ευρωζώνη» έγινε 3.5%, εξαφανίζεται αφού το μακροοικονομικό περιβάλλον έγινε ξαφνικά δύσκολο.

Υπάρχει μια αστυνομική ταινία που λέγεται: «Το μεγάλο τίποτα». Αυτό είναι που ταιριάζει απόλυτα με τα ελληνοτουρκικά θέματα.  Στη συνάντηση των κ.κ Μητσοτάκη – Ερντογάν «δεν συζητήθηκαν ποτέ θέματα Αιγαίου». Παρόλα αυτά, «η ατζέντα ήταν θετική». Περί προσφυγικού, κουβέντα, περί κυπριακής ΑΟΖ, κουβέντα, περί τουρκικών παραβιάσεων, κουβέντα, αλλά το καλό πρέπει να λέγεται: «η ατζέντα ήταν θετική».

Ο στόχος είναι σαφής, οι ιδεοληψίες της Ν.Δ. το ίδιο: να ξεθεμελιώσει όλες τις κατακτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και αν αυτές βοήθησαν ή βελτίωσαν και το δικό της εκλογικό σώμα. Αλλά η τόσο δυναμική και θορυβώδης, πράγματι, εισβολή της στα πολιτικά δρώμενα ακολουθήθηκε από μια έλλειψη σχεδιασμού, που αφήνει τα περισσότερα ζητήματα στον αέρα. Γεγονός, όμως, που πραγματικά ενοχλεί περισσότερο τη βάση της ίδιας της Ν.Δ. από τις συνεχείς “κωλοτούμπες”, παρά αυτή του ΣΥΡΙΖΑ που αισθάνεται δικαιωμένη.

Δυστυχώς το κυβερνητικό κόμμα συνεχίζει να πολιτεύεται  με κατασκευασμένες ειδήσεις και ιδεοληπτικές κορώνες. Η  πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική και η προσγείωση απότομη. Τους καλωσορίζουμε…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: