Ο κόσμος δεν θέλει να γυρίσει πίσω

Η Χαρά Καφαντάρη, υποψήφια Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στον Δυτικό Τομέα Αθήνας στο One Tv, στην εκπομπή «one Direct», με τον Γιώργο Παπαχρήστο και τη Τζίνα Μοσχολιού, αναφέρθηκε στους λόγους που επέλεξε να είναι υποψήφια στη Δυτική Αθήνα

 

Η Χαρά Καφαντάρη, υποψήφια Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στον Δυτικό Τομέα Αθήνας στο One Tv, στην εκπομπή «one Direct», με τον Γιώργο Παπαχρήστο και τη Τζίνα Μοσχολιού, αναφέρθηκε στους λόγους που επέλεξε να είναι υποψήφια στη Δυτική Αθήνα: «Από το 2012 μέχρι σήμερα έχω αναδείξει κοινοβουλευτικά πολλά ζητήματα, κυρίως περιβαλλοντικά, όπως το Πάρκο Τρίτση, το Ποικίλο Όρος, αλλά και γενικότερα, κοινωνικά και άλλα ζητήματα της περιοχής, σχετικά με την υγεία, την ανεργία κλπ». Ειδικότερα, για το Πάρκο Τρίτση, η Χ. Καφαντάρη ανέφερε «μετά από πολλά χρόνια αδιαφορίας και μετά από τα «μπαλώματα» των προηγούμενων κυβερνήσεων – δεν γινόταν κάτι συντονισμένο – έχει γίνει εδώ και δύο χρόνια περίπου Φορέας Διαχείρισης του Πάρκου, στον οποίο συμμετέχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση – αν και δυστυχώς ο δήμος Ιλίου δεν έχει εκπρόσωπο –, το Γεωπονικό Παν/μιο, η Περιφέρεια, φορείς κατοίκων και επιστημονικοί. Εξασφαλίστηκε με νόμο σταθερή χρηματοδότηση και πλέον οι υπάλληλοι πληρώνονται, ενώ υπάρχει νομιμότητα και για την εκμετάλλευση του χώρου (καφετέριες, εκδηλώσεις κλπ). Ωστόσο, χρειάζεται δουλειά ακόμη, δεν έχουν λυθεί όλα. Είναι το μεγαλύτερο πάρκο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στα Βαλκάνια.

Σχετικά με τις εκλογές, πιστεύω στο πείσμα του δημοκρατικού κόσμου. Ο κόσμος πιστεύει ότι δεν πρέπει να γυρίσουμε πίσω. Τώρα που έχουμε μπει σε ένα δρόμο, έχοντας βγει από τα μνημόνια, που η ανεργία έχει πέσει από το 27 στο 18,5%, που η χώρα αρχίζει να ανακάμπτει, θα γυρίσουμε πίσω; Στην κατάργηση του οκτάωρου και την επταήμερη εργασία που λέει ο κ. Μητσοτάκης; Πετύχαμε 1-1 στο Δημόσιο που σημαίνει γιατροί, νοσηλευτές, δάσκαλοι, ενώ προκηρύχθηκαν και θέσεις μόνιμου προσωπικού στην εκπαίδευση μετά από 10 χρόνια, θα πάμε πάλι στο 1 προς 5; Δεν θέλει ο κόσμος να γυρίσει πίσω. Πιστεύω ότι αυτό θα είναι και το τελικό κριτήριο με το οποίο θα πάει να ψηφίσει, γι’ αυτό κι εμείς επιμένουμε στην προγραμματική αντιπαράθεση.

Η χώρα μας έχει αναβαθμιστεί και γεωπολιτικά και δεν αναφέρομαι μόνο στους βόρειους γείτονές μας (γιατί αν παράλληλα με την κρίση με την Τουρκία είχαμε και θέμα στο Βορρά, θα ήταν διαφορετικά, διότι όλοι ξέρουμε τις βλέψεις της Τουρκίας να δημιουργήσει ένα ισλαμικό τόξο στα Βαλκάνια) αλλά και στους δρόμους ενέργειας, τους μεγάλους αγωγούς στη νοτιοανατολική Μεσόγειο. Παίζουμε έναν κομβικό ρόλο σε όλα αυτά.

Εμείς θέλουμε τις καλές σχέσεις γειτονίας, τα Βαλκάνια να συναναπτυχθούν και να έχουν τη δική τους φωνή (όπως είναι πχ. στην ΕΕ οι χώρες του Βίσεγκραντ). Θέλουμε την ένταξη των χωρών των Βαλκανίων στην ΕΕ, αν και πρέπει και κάποια πράγματα να αλλάξουν και στην ΕΕ. Αυτήν τη στιγμή στην Ευρώπη συγκρούονται δύο πολιτικές: από τη μία υπάρχουν οι φιλελεύθερες πολιτικές και από την άλλη είναι η Ευρώπη όπως την οραματιστήκαμε όταν δημιουργήθηκε, η Ευρώπη των λαών, της κοινωνικής συνοχής, του κοινωνικού κράτους, της Δημοκρατίας, της Αλληλεγγύης. Δυστυχώς, η πολιτική που επικράτησε, ο νεοφιλελευθερισμός, έφερε την Ευρώπη και την Ελλάδα στο σημείο που είμαστε. Για αυτό γίνονται αυτά τα βήματα της Προοδευτικής Συμμαχίας στην Ευρώπη και αντίστοιχα και εδώ στην Ελλάδα. Είναι μία συμμαχία δημοκρατών, σοσιαλδημοκρατών, αριστερών, πρασίνων. Αυτό είναι το μέλλον και πρέπει να προχωρήσει.

Είναι στρατηγική μας πλέον η Προοδευτική Συμμαχία να εδραιωθεί και να αποκτήσει βάρος και μέσα στην κοινωνία με τις δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας. Πρέπει να έχουμε πλατιές συμμαχίες σε όλα τα επίπεδα. Απευθυνόμαστε και στη βάση του ΚΙΝΑΛ, που είναι άνθρωποι δημοκράτες κι έχουν μία ιστορία. Όμως, από πολλούς ακούω ότι δεν γίνεται η κ. Γεννηματά και η ηγεσία από τη μία να κάνουν «μονομέτωπο» στον ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη να μιλάνε για ίσες αποστάσεις. Πρέπει να επιλέξει: ή με τον έναν πόλο που έχει πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ ή με τον πόλο της δεξιάς. Αυτό είναι το κρίσιμο ερώτημα για τον κόσμο σήμερα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: