Πλεονασματικός ο ΕΦΚΑ, η κυβέρνηση έκανε πράξη την ενοποίηση των ταμείων με κανόνες ισονομίας
05/10/2017 Σχολιάστε
Πηγή: https://left.gr/news/h-kafantari-pleonasmatikos-o-efka-i-kyvernisi-ekane-praxi-tin-enopoiisi-ton-tameion-me-kanones
Ο ΕΦΚΑ είναι πλεονασματικός με 188,5 εκ. ευρώ, αντί για τις προβλέψεις περί ελλείμματος που προϋπολογιζόταν απάντησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χαρά Καφαντάρη τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση έκανε πράξη την ενοποίηση των ταμείων που οι προηγούμενες δεν τολμούσαν να το κάνουν» και μάλιστα με «κανόνες ισονομίας».
Επιπλέον η κ. Καφαντάρη τόνισε ότι «υπάρχει αύξηση της εισπραξιμότητας, θα νομοθετηθούν άμεσα οι 120 δόσεις, ενώ ο τρόπος υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών γίνεται με βάση το εισόδημα».
«Έχουν εκδοθεί πολλές συντάξεις και μέχρι το 2018 το καλοκαίρι θα δοθούν όλες» πρόσθεσε εξηγώντας ότι «είμαστε σε φάση μετάβασης στο νέο σύστημα και υπάρχουν δυσκολίες. Επιπλέον, όπως υποστήριξε, η απώλεια εργαζομένων από τα ασφαλιστικά ταμεία δυσχεραίνει την επιτάχυνση της διαδικασίας έκδοσης συντάξεων.