Η ΝΔ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΜΙΛΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

 

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Αθήνας και Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, Χαρά Καφαντάρη, στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής των Ελλήνων «Πρωινή Ανάγνωση», με την Κέλλυ Κοντογεώργη και τον Γιώργο Γαβαλά (05.09.2017) ανέφερε ότι το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το οποίο προβλέπει παρεμβάσεις στην αγορά εργασίας (πάταξη της μαύρης εργασίας, αναβάθμιση και δραστηριοποίηση του σώματος επιθεώρησης εργασίας κ.α.), στο ασφαλιστικό, αλλά και παρεμβάσεις σχετικά με τα άτομα με αναπηρία, αποτελεί μία προσπάθεια να υπάρχει ορθολογικοποίηση, δηλαδή να μπει μία τάξη στην αγορά εργασίας, που για πολλά χρόνια υπήρξε λίγο έως πολύ ασύδοτη.
Σχετικά με τον Ελληνικό Χρυσό, η Χ. Καφαντάρη επεσήμανε ότι η Κυβέρνηση έχει παραπέμψει το θέμα στη διαιτησία και θα συζητηθεί μέσα στο μήνα.

Δεν είναι ότι η Κυβέρνηση δεν θέλει τις επενδύσεις, όπως δηλώνει η Αξιωματική Αντιπολίτευση, το αντίθετο, και αυτό φαίνεται από τις πολιτικές που ακολουθούνται. Έγιναν επενδύσεις και μάλιστα και ξένες. Αλλά όταν μιλάμε για επενδύσεις, μιλάμε για βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη και για τους εργαζόμενους, αλλά και για τον παράγοντα περιβάλλον. Το περιβάλλον αποτελεί μία σημαντική συνιστώσα για την αναπτυξιακή πορεία και ο σεβασμός του είναι ένα θέμα που όλο και περισσότερο εδραιώνεται στη συνείδηση των πολιτών. Εμείς θέλουμε ένα νέο, διαφορετικό, αναπτυξιακό μοντέλο που θα σέβεται και την κοινωνία και τους εργαζόμενους και το περιβάλλον. Η Κυβέρνηση ολοκλήρωσε μεγάλες στρατηγικές επενδύσεις (αεροδρόμια, COSCO κλπ.) και μάλιστα διαπραγματευόμενη για καλύτερους όρους και αυτή είναι η διαφορά μας με τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Τα στοιχεία δείχνουν, όπως πρόσφατα ανακοινώθηκε, ότι έχουν τριπλασιαστεί οι ξένες επενδύσεις το τελευταίο διάστημα, οι εξαγωγές έχουν αυξηθεί κλπ., γεγονότα που δείχνουν ότι η χώρα βαδίζει σε μια πορεία ανάκαμψης. Επίσης, πρόσφατα, είχαμε και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις, αλλά και άλλες πχ. Παπαστράτος κλπ.
Κάποιοι, όπως η ΝΔ, μιλάνε για επενδύσεις, όμως να μην ξεχνούν ότι αυτή η χώρα δεν έχει Δασικούς Χάρτες και Δασολόγιο και Εθνικό Κτηματολόγιο. Τώρα ολοκληρώνονται αυτά! Και αποτελούν σημαντικά εργαλεία για κάποιο υποψήφιο επενδυτή.
Σχετικά με την Γ’ Αξιολόγηση, ανέφερε ότι αυτή αφορά ζητήματα εφαρμογής των συμφωνηθέντων και θα γίνει ό,τι είναι καλύτερο για να κλείσει γρηγορότερα, λαμβάνοντας, βέβαια, υπόψιν το ΔΝΤ που είναι ένας αστάθμητος παράγοντας. Ωστόσο, το ότι η χώρα μας ανακάμπτει φαίνεται και στην αγορά.
Και βέβαια, το πολύ σημαντικό είναι οι θέσεις εργασίας, να βρει ο κόσμος δουλειά. Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η ανεργία μειώθηκε στο 21,7%.
Η ΝΔ δεν μπορεί να μιλάει για την ανεργία και την μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το 2012, σε μια νύχτα, ο μισθός έπεσε στα 586 και αντίστοιχα στα 400 ευρώ για τη μερική απασχόληση.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χθες η αρμόδια Υπουργός σε 7 από τους 10 κλάδους της οικονομίας, οι μισθοί ελαφρώς αυξήθηκαν.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: