Παρελθοντολογία και σκανδαλολογία η νέα τακτική της Νέας Δηµοκρατίας

Αναδημοσίευση άρθρου της Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Β΄ Αθήνας και Προέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, Χαράς Καφαντάρη, στην εφημερίδα «Το Χωνί».

Μετά το κλείσιµο της 2ης αξιολόγησης ανοίγει µια καινούργια σελίδα για τη χώρα.

Η ελληνική οικονοµία δείχνει στοιχεία ανάκαµψης, καθώς σηµαντικοί δείκτες κινούνται θετικά. Η αύξηση της απασχόλησης, υπέρ των µόνιµων και πλήρους απασχόλησης θέσεων εργασίας, εις βάρος της µερικής απασχόλησης, η αύξηση των εξαγωγών, η αύξηση των επενδύσεων, η µείωση της ανεργίας κλπ. δηµιουργούν βάσιµη αισιοδοξία για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας. Η οικονοµία σταθεροποιείται και αποκαθίσταται το κλίµα εµπιστοσύνης, γεγονός σηµαντικό για την προσέλκυση επενδύσεων.

Η πρόσφατη επιτυχής έξοδος στις αγορές, χωρίς να πανηγυρίζουµε, εκφράζει ακριβώς την σταθερή πορεία της χώρας µας στην Ανάπτυξη.

Η σταδιακή επαναφορά στην κανονικότητα φαίνεται ότι δεν «αρέσει» σε µεγάλο κοµµάτι της Αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα στη ΝΔ. Η Ν.Δ. έχοντας «επενδύσει» στην καταστροφολογία, δείχνει να µην συνειδητοποιεί ότι το αφήγηµά της απέτυχε.

Μετά την καταστροφολογία λοιπόν, η νέα τακτική του κόµµατος της Αξιωµατικής Αντιπολίτευσης είναι η παρελθοντολογία και η σκανδαλολογία, ζητώντας κάθε λίγο και λιγάκι εξεταστικές επιτροπές. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η «Βαρουφακειάδα», η Βενεζουέλα κλπ.
Αδυνατεί η ΝΔ να κοιτάξει τα προβλήµατα της κοινωνίας. Τα προβλήµατα του κόσµου της εργασίας, την ανάγκη για περαιτέρω µείωσης της ανεργίας, την ανάγκη ανάταξης της παραγωγικής βάσης της χώρας µας, που εξαιτίας των πολιτικών, των προηγούµενων δεκαετιών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, οδηγήθηκε στην απαξίωση και υποβάθµιση, µε σοβαρές συνέπειες για τον ελληνικό λαό.

Αδυνατεί να παραδεχθεί ότι η χώρα µας µε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, ως κανονική χώρα πλέον, «στέκεται στα πόδια της» και αγωνίζεται να αναπτυχθεί, να φύγει από την επιτροπεία, που την καταδίκασαν οι µνηµονιακές πολιτικές.
Το Σεπτέµβρη του 2015 η κυβέρνηση, µετά από εκλογές, πήρε την εξουσιοδότηση από τον ελληνικό λαό να εφαρµόσει ένα δύσκολο πρόγραµµα, να υλοποιήσει τη δύσκολη Συµφωνία του Αυγούστου του 2015, αλλά µε την κοινωνία όρθια.
Με τη Συµφωνία του Αυγούστου του 2015, η χώρα απέφυγε τη χρεοκοπία και την πορεία στο άγνωστο, ενώ ακυρώσαµε τα σχέδια του Σόιµπλε για έξοδο της χώρας µας από την ευρωζώνη.

Στη σηµερινή πολιτική συγκυρία, λοιπόν, έχει νόηµα µόνο η συζήτηση για το µέλλον και η συµβολή στην εθνική προσπάθεια για ανάταξη της χώρας. Οποια άλλη συζήτηση για το τι ελέχθη, τι άλλες επιλογές πιθανόν να υπήρχαν κλπ., από τον τότε υπουργό Οικονοµικών, δεν εκτιµώ ότι έχουν νόηµα. Μόνο οι πράξεις κρίνονται. Και οι πράξεις και οι αποφάσεις µάς έφεραν εδώ, η Πατρίδα µας σταδιακά να ανακάµπτει.

Βέβαια, υπάρχει ένα ερώτηµα. Αυτοί που κατηγορούσαν έντονα τον κ. Βαρουφάκη, Τύπος, ΜΜΕ, αντιπολίτευση, ξαφνικά τον «αγαπούν» και τον προβάλλουν µε κάθε τρόπο, χρησιµοποιώντας τον για να χτυπήσουν την κυβέρνηση και να καλύψουν την απόλυτη γύµνια τους σε πολιτική και επιχειρήµατα.

Ο καθένας ας βγάλει τα συµπεράσµατά του…

* Η Χαρά Καφαντάρη
είναι βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Αθήνας και πρόεδρος Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εµπορίου της Βουλής

 

http://www.toxwni.gr/ellada/167319-xara-kafantari-sto-xoni-%C2%ABparelthontologia-kai-skandalologia-i-nea-taktiki-tis-neas-di%C2%B5okratias%C2%BB

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: