Χ. Καφαντάρη: Το ερώτημα στην Ευρώπη είναι σε πια κατεύθυνση θα αλλάξουν τα πράγματα προς την δημοκρατία; ή την ακροδεξιά;

Συνέντευξη της Χαράς Καφαντάρη στο ρ/σ «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» και στον Γιώργο Τραπεζιώτη

««Όλο και περισσότερες δυνάμεις θέλουν αλλαγή πολιτικής η ελληνική κυβέρνηση έχει συμβάλει στο να αλλάξουν τα πράγματα και έχουν γίνει κάποια σημαντικά βήματα», τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη, μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη.

H κα Καφαντάρη περιγράφοντας τους στόχους της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής τόνισε πως ασχολείται με την ορθολογική χρήση της ενέργειας και παράλληλα με την εξοικονόμηση της. Tο θέμα της ενέργειας ούτως ή άλλως είπε είναι ψηλά στην ατζέντα είναι σημαντικό το θέμα της αποτροπής της κλιματικής αλλαγής και βέβαια το ζήτημα είναι πως υλοποιούνται οι στόχοι.

Το ΚΑΠΕ (Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας) έχει ένα επιστημονικό προσωπικό που βοηθά στην υλοποίηση των στόχων για μείωση των αερίων στο 40%  διείσδυση των ΑΠΕ( Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας), εξοικονόμηση της ενέργειας μέσα στο πλαίσιο του συμφώνου που υπογράφτηκε στο Παρίσι για να παρθούν μέτρα για να μην ξεπεράσει η θερμοκρασία του πλανήτη τους 3 βαθμούς Kελσίου.

Παράλληλα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε πως η Ευρώπη είναι σε ένα κομβικό σημείο και ένα βασικό θέμα που συζητά είναι αυτό του περιβάλλοντος. Υπάρχει ως στόχος είπε η απανθρακοποίηση, που είναι ένας σοβαρός στόχο.

Σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις την Ευρώπη και στις ΗΠΑ τόνισε είχαμε τον Τραμπ στην Αμερική στη Γαλλία έχουμε την άνοδο της Λεπέν. Φαίνεται πως πολλά αλλάζουν το ζήτημα είναι σε πια κατεύθυνση θα αλλάξουν προς την κατεύθυνση της δημοκρατίας ή στην κατεύθυνση της ακροδεξιάς;

Επιπλέον αναφορικά με τις δηλώσεις του κ. Σόιμπλε είπε πως δείχνει μια αμηχανία και πραγματικά μέχρι τώρα δεν το είχαμε ξαναδεί. Όλο και περισσότερες δυνάμεις θέλουν αλλαγή πολιτικής η ελληνική κυβέρνηση έχει συμβάλει στο να αλλάξουν τα πράγματα και έχουν γίνει κάποια σημαντικά βήματα. Τέλος εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι θα κλείσει γρήγορα. η αξιολόγηση.»

http://www.stokokkino.gr/article/1000000000048876/Kafantari-to-erotima-stinEvropi-einaise-poia

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: