Η ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΠΙΤΑΧΥΝΕΤΑΙ, ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΑΕΡΙΩΝ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ!

syriza_logo

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

26.07.2016

Χ. ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ: Η ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΠΙΤΑΧΥΝΕΤΑΙ, ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΑΕΡΙΩΝ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ!

Ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός πρόσφατα ανακοίνωσε ότι, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες μελέτες, ο περασμένος Ιούνιος ήταν ο 14ος μήνας στην σειρά με θερμοκρασίες ρεκόρ και ο 378ος συνεχόμενος μήνας με θερμοκρασίες πάνω από τον μέσο όρο του 20ου αιώνα. Το πρώτο εξάμηνο του 2016 προοιωνίζει για ένα ακόμα θερμότερο έτος. Οι ενδείξεις λοιπόν δείχνουν ότι ο πλανήτης μας υπερθερμαίνεται ταχύτερα, απ’ όσο αναμενόταν.

Ακόμη δε, πρόσφατη έκθεση των Ηνωμένων Εθνών προβλέπει ότι η παγκόσμια οικονομία θα επιβαρυνθεί με πάνω από 2 τρισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2030, μόνο από την μείωση της αποδοτικότητας των εργαζομένων και την επιδείνωση της ανθρώπινης υγείας, που θα προκληθούν από την αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη. Παράλληλα, τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα αυξηθούν, επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο τις οικονομίες του πλανήτη.

Είναι πλέον αδήριτη ανάγκη να ληφθούν άμεσα δραστικά μέτρα για την ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής και της παγκόσμιας υπερθέρμανσης, που το κυριότερο είναι η μείωση των ανθρωπογενών εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου. Η ευρωπαϊκή επιτροπή θέτει πλέον, σαν στόχο, την μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα κατά 40% μέσα στην επόμενη δεκαπενταετία. Η απόφαση αυτή συναντά την αντίδραση από περιβαλλοντολόγους και πολιτικούς, που ζητούν δραστικότερα μέτρα και μεγαλύτερες μειώσεις. Ακόμα, ζητούν να σταματήσουν οι επιδοτήσεις στις ρυπογόνες βιομηχανίες και την καύση άνθρακα για την παραγωγή ενέργειας.

Στην Ελλάδα, απαιτείται να ξεκινήσει ένας μεσοπρόθεσμος σχεδιασμός, που θα μας φέρει στο 2030, με γενναίες μειώσεις στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, την μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και θα προστατεύει την δημόσια υγεία από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, στο πλαίσιο μιας βιώσιμης παραγωγικής ανασυγκρότησης που έχει ανάγκη η πατρίδα μας.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: