ΥΠΟΓΡΑΦΤΗΚΕ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ, ΕΝΩ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ!

syriza_logo

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

23.04.2016

Χ.ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ:  ΥΠΟΓΡΑΦΤΗΚΕ  ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ, ΕΝΩ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ!

Σε  ειδική εκδήλωση των Ηνωμένων Εθνών υπογράφτηκε την 22α Απριλίου από  175 χώρες, η ιστορική συμφωνία, που επιτεύχθηκε τον περασμένο Δεκέμβρη στο Παρίσι για την κλιματική Αλλαγή. Πολλοί ηγέτες, μεταξύ των οποίων και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μπάϊντεν, ο Πρόεδρος της Γαλλίας Ορλάν και άλλοι ανώτατοι αξιωματούχοι, συγκεντρώθηκαν στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών για την υπογραφή του Σύμφωνου του Παρισιού. Παρούσες ήταν η Ε.Ε. και η Ελλάδα.  Κύριος  στόχος  της  συμφωνίας  είναι η διατήρηση της ανόδου της θερμοκρασίας του πλανήτη  μέχρι το επίπεδο των 2ο C, σε σχέση με το 1990 , μέχρι το τέλος του αιώνα.

Ο Μπαν Κι Μουν δήλωσε ότι,  είναι η πρώτη φορά που υπογράφεται συμφωνία των Η.Ε. από τόσες πολλές χώρες, μέσα σε μια μέρα.

 Η συμφωνία είναι μια σημαντική εξέλιξη αφού  συμμετέχουν όλοι σχεδόν οι μεγάλοι ρυπαντές (ΗΠΑ, Κίνα, Ινδία, Αυστραλία, ΕΕ κλπ),  ενώ για την πλήρη εφαρμογή της χρειάζεται η επικύρωση της συμφωνίας  από 55 χώρες, που καλύπτουν το 55% των εκπομπών. Όσο πιο γρήγορα επιτευχθεί η επικύρωση, τόσο πιο γρήγορα θα αρχίσει η εφαρμογή της και οι προσπάθειες για την μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου,  καθώς και  θα περιορισθεί η υπερθέρμανση του πλανήτη. Σημειώνουμε ότι το  2015 ήταν η θερμότερη χρονιά όλων των εποχών, από τότε που έχουμε αξιόπιστες καταγραφές, ενώ το  α τρίμηνο του 2016 η θερμοκρασία έσπασε όλα τα ρεκόρ.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: