Η ΧΑΡΑ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ, ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΩΝ ΤΗΣ ΕΕ, ΣΤΗ ΧΑΓΗ (3-4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ)

syriza_logo

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

5.4.2016

Η ΧΑΡΑ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ  ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ,  ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ  ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΩΝ  ΤΗΣ ΕΕ, ΣΤΗ ΧΑΓΗ (3-4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ)

ΦΩΤΟ ΧΑΓΗΣ

Στην Χάγη, στη Διακοινοβουλευτική Συνάντηση  των Κοινοβουλίων της ΕΕ  για την ενέργεια, παραβρέθηκε η Χαρά Καφαντάρη  βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και Πρόεδρος της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου  του Ελληνικού Κοινοβουλίου, την 3η και 4η Απριλίου.

Στη Διακοινοβουλευτική Συνδιάσκεψη συζητήθηκαν οι πολιτικές ενέργειας της ΕΕ  μετά την Απόφαση του Παρισιού για το κλίμα τον περασμένο Δεκέμβρη, η προσαρμογή της ενεργειακής πολιτικής της Ένωσης στους νέους φιλόδοξους κλιματικούς στόχους, η ανάγκη συνεργασίας  των χωρών  και των επενδυτών, στο πλαίσιο  της ενοποιημένης  αγοράς ενέργειας , η ανάπτυξη των ΑΠΕ, οι επενδύσεις στην καινοτομία, ενώ  έμφαση δόθηκε στην ανάπτυξη της Κυκλικής Οικονομίας.

Ιδιαίτερα,  επίσης συζητήθηκε το  θέμα της  ενεργειακής ασφάλειας εφοδιασμού της ¨Ένωσης και η  ανάγκη μείωση  της εξάρτησής της  από εισαγωγές από τρίτες χώρες.

Η Χαρά Καφαντάρη τοποθετήθηκε  στη συζήτηση, που έγινε σχετικά με την ανάπτυξη των ΑΠΕ και την κατάσταση στην Ελλάδα, η οποία (Ελλάδα) με μερίδιο 15%  το 2013,προσεγγίζει  ικανοποιητικά  τον υποχρεωτικό στόχο  18% για το 2020.Ωστόσο με εκπόνηση  Εθνικού Σχεδίου  Δράσης  για τη συμβολή των ΑΠΕ  στην κατανάλωση ενέργειας,  ο στόχος του 20% μέχρι το 2020 είναι εφικτός.

Τέλος, σε ερώτησή της  στον Επίτροπο Ενέργειας   σχετικά με την ανάγκη η ΕΕ να κυρώσει το Σύμφωνο του Παρισιού για το κλίμα την 22 Απριλίου στον ΟΗΕ, ο κ. Επίτροπος απάντησε ότι είναι ανάγκη τα Εθνικά Κοινοβούλια να θέσουν φιλόδοξους κλιματικούς στόχους εναρμονισμένους με την συμφωνία.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: