Δελτίο Τύπου για τη συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος για το Ποικίλο όρος

syriza_logo

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016

Στις 17 Μαρτίου 2016, κατόπιν πρωτοβουλίας της Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Β’ Αθήνας, κ. Χαράς Καφαντάρη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Ιωάννη Τσιρώνη, όπου συμμετείχαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι Πετρούπολης κ.κ. Σταγκουράκης Νίκος και Μπουρνάς Θέμης.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το μείζον θέμα του ιδιοκτησιακού και δασικού χαρακτήρα του Ποικίλου όρους, καθώς και μεγάλης ρυμοτομημένης έκτασης του Δήμου Πετρούπολης. Έγινε δε αναφορά στις διεκδικήσεις του Ιερού Ναού Λαμίας «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» και στην αναθεώρηση του ρυμοτομικού σχεδίου. Τονίσθηκε η αναγκαιότητα να διασφαλιστεί ο δημόσιος – δασικός χαρακτήρας της περιοχής ενδιαφέροντος και να παρέμβει το Υπουργείο, στα θέματα αρμοδιότητάς του, έτσι ώστε να διασφαλίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το Δημόσιο Συμφέρον.

Το αποτέλεσμα της συνάντησης κρίνεται πολύ θετικό αφού κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός του υπουργείου και αρμοδίων υπηρεσιών για την επίλυση του θέματος.

Συμφωνήθηκε η σύσκεψη να επαναληφθεί στις 30/3/2016, αφού οι υπηρεσίες μελετήσουν το θέμα και ετοιμάσουν εισήγηση. Στη νέα συνάντηση κλήθηκε και θα μετέχει ο Δήμαρχος Πετρούπολης  ή εκπρόσωπός του.

Το Γραφείο Τύπου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: