Χαρά Καφαντάρη: «Η αυγή µιας νέας εποχής»

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα «ΤΟ ΧΩΝΙ» , 10.02.2015

Γράφει η Χαρά Καφαντάρη (*): Η Ελλάδα προσπαθεί να γίνει µια «κανονική», πλέον, χώρα και όχι µια αποικία των δανειστών. ∆ιεκδικεί τα αυτονόητα, ισότιµα µε τις άλλες χώρες της Ε.Ε.

Μια καινούργια µέρα ξηµέρωσε την 26η Ιανουαρίου. Το χαµόγελο της ελπίδας αρχίζει πάλι να διαγράφεται στα χείλη του ταλαιπωρηµένου λαού µας.Η νέα κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας, µε τον ΣΥΡΙΖΑ πρωταγωνιστή, έδωσε ήδη µέσα σε µια εβδοµάδα, τα πρώτα δείγµατα γραφής. Η Ελλάδα, προσπαθεί να γίνει µια «κανονική» πλέον χώρα, και όχι µια αποικία των δανειστών. ∆ιεκδικεί τα αυτονόητα, ισότιµα µε τις άλλες χώρες της Ε.Ε.

Η διαπραγµάτευση του χρέους στην πραγµατική του ευρωπαϊκή διάσταση, όπως έγκαιρα είχε προειδοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν αφορά µόνο την Ελλάδα, αλλά συνολικά τις χώρες της Ευρωζώνης. Σοβαρές µεταστροφές σηµειώνονται στις πολιτικές θέσεις «παραγόντων» των χωρών της Ε.Ε., ενώ δεν είναι τυχαία και η µεταστροφή της κοινής γνώµης υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο εσωτερικό της χώρας.

Η Ελλάδα για πρώτη φορά διαπραγµατεύεται. Ο Ελληνας νοιώθει να τονώνεται η εθνική του υπερηφάνεια και είναι αποφασισµένος να βρει τη δύναµη να αγωνιστεί. Να βαδίσει τη δηµιουργική ανηφόρα του Μέλλοντος, να ξαναχτίσει την Πατρίδα του, οι παραγωγικές δυνάµεις της χώρας να αρχίσουν πάλι να δηµιουργούν, να βαδίσουµε έξω από τα καταστροφικά µνηµόνια, σε ένα δρόµο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, εξοπλισµένος µε το Πρόγραµµά του, προϊόν συλλογικής δουλειάς φορέων, κινηµάτων, επιστηµόνων, τις προγραµµατικές θέσεις της νέας κυβέρνησης και µε τη δύναµη που του έδωσε ο ελληνικός λαός, θα βγάλει τη χώρα από τον κατήφορο της ανθρωπιστικής κρίσης, που επελαύνει, συνέπεια καταστροφικών πολιτικών, αποτελώντας παράλληλα παράδειγµα και για τις άλλες χώρες της Ε.Ε. Εδώ ισχύει το ότι «το γεγονός δηµιουργεί ιστορία».

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, µε τους συµµάχους της στην Ελλάδα, είναι η αρχή για αλλαγές πολιτικών στην Ευρώπη, που σήµερα έχει αποµακρυνθεί από τις ιδρυτικές αρχές της, τις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης, της συνοχής, της ∆ηµοκρατίας, καθώς κυριαρχούν πλέον οι πολιτικές λιτότητας και ο νεοφιλευθερισµός.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους 21.000 περίπου συµπολίτες µου στη Β Αθήνας, οι οποίοι µε εµπιστεύτηκαν και µε τίµησαν µε την ψήφο τους, προκειµένου να συνεχίσω να αγωνίζοµαι και µέσα από τη Βουλή, υπερασπιζόµενη τα συµφέροντα της κοινωνίας, για την αρχή µιας νέας δηµιουργικής εποχής.

ΧΑΡΑ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ
βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β Αθήνας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: