Της τροπολογίας το ανάγνωσμα

Η τοποθέτηση της Χαράς Καφαντάρη επί τεσσάρων τροπολογιών στο ν/σ του ΥΠΕΚΑ, στη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής: Για το κοιμητήριο Γλυφάδας, τους Φορείς Διαχείρισης Στερεών Απορριμμάτων, το Σικιαρίδειο Ίδρυμα και το ΤΕΑΠΑΣΑ (Ταμείο Ασφάλισης Σωμάτων Ασφαλείας).

Τη στιγμή που η προσοχή της κοινής γνώμης είναι στραμμένη προς τις εξελίξεις με την εκλογή ΠτΔ, η κυβέρνηση αποφάσισε να κορυφώσει τον ευτελισμό του κοινοβουλίου και των διαδικασιών, αποδεικνύοντας πως και η ίδια αντιλαμβάνεται το αναπόφευκτο τέλος της καταστροφικής θητείας της.

Στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ, που ψηφίστηκε χθες, ενσωματώθηκαν 43 συνολικά υπουργικές και βουλευτικές τροπολογίες, πολλές από τις οποίες είναι φωτογραφικές, ή εξυπηρετούν καθαρά προεκλογικές σκοπιμότητες, ενώ οι περισσότερες είναι παντελώς άσχετες με το βασικό αντικείμενο του σχεδίου νόμου και καταπατούν σε πολλές περιπτώσεις το ίδιο το Σύνταγμα της χώρας.

Η Χ. Καφαντάρη, αναφερόμενη σε μία από τις δεκάδες τροπολογίες, που κατατίθεντο κυριολεκτικά μέχρι το τελευταίο λεπτό, ανέδειξε το θέμα της παραχώρησης από την Πολεμική Αεροπορία έκτασης, για την εγκατάσταση κοιμητηρίου στο Δήμο Γλυφάδας. Η παραχώρηση αυτή είναι εξόχως ενδεικτική του πώς αντιλαμβάνονται στη συγκυβέρνηση το σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και το νομικό πλαίσιο που το προστατεύει, αφού παραχωρούν την εν λόγω έκταση γνωρίζοντας ότι είναι εντός της Α’ ζώνης προστασίας του Υμηττού και ότι καλύπτεται από το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα,  αγνοώντας παράλληλα τα αρμόδια όργανα του ΓΕΕΘΑ και  Μετοχικού Ταμείου Στρατού, μη ζητώντας καν τη γνώμη τους. Απόδειξη δε της επιθυμίας της κυβέρνησης να εξυπηρετήσει τοπικά συμφέροντά της, είναι το ότι για τον ίδιο ακριβώς σκοπό, την εγκατάσταση κοιμητηρίου, έχει προβλεφθεί και χωροθετηθεί με το νόμο 4062/2012 χώρος εντός του   πρ.αεροδρομίου Ελληνικού.

Αλλά βέβαια, τα 6200 στρ του πρ. αεροδρομίου του Ελληνικού και της παραλίας του Αγ. Κοσμά τα παραχώρησε η συγκυβέρνηση σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, σέρνοντας στα δικαστήρια τους αγωνιστές δημάρχους, που μαζί με το λαό υπερασπίστηκαν το  Δημόσιο συμφέρον και τη δημόσια περιουσία.

Είναι ολοφάνερο το προεκλογικό άγχος που έχει καταλάβει Υπουργούς και κυβερνητικούς Βουλευτές, τη στιγμή που και οι ίδιοι γνωρίζουν, πως με τις μνημονιακές πολιτικές, που ψηφίζουν και εφαρμόζουν, έχουν γονατίσει την κοινωνία. Η μέρα της πολιτικής τους κρίσης και καταδίκης από τον ελληνικό λαό πλησιάζει.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: