Ο αγωνιστής Δήμαρχος καταδικάζεται, το Ελληνικό «χαρίζεται» στα μεγάλα ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα…

syriza_logo

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

22.11.2014

attachment

Ο αγωνιστής Δήμαρχος καταδικάζεται, το Ελληνικό «χαρίζεται» στα μεγάλα ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα…

Πριν από μία εβδομάδα εσπευσμένα, και μάλιστα με αδιαφανείς και «αμφισβητούμενες» διαδικασίες, υπογράφτηκε η σύμβαση «ξεπουλήματος» των 6200 στρεμμάτων του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, καθώς και της ακτής του Αγ. Κοσμά, «δώρο» σε καινούργιους μνηστήρες του real estate.

Πρόκειται για οικονομικό και ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ σκάνδαλο.

Οικονομικό, γιατί η αξία εκποίησης είναι κατά 222% μικρότερη από την ήδη υποβαθμισμένη, λόγω κρίσης, εκτίμηση του ΤΕΕ, με αποτέλεσμα το «ξεπούλημα» δημόσιας περιουσίας.

Περιβαλλοντικό, διότι ένας από τους τελευταίους μεγάλους ελεύθερους χώρους της Αθήνας, αντί να μετατραπεί σε Μητροπολιτικό Πάρκο υψηλού πρασίνου με ήπιες χρήσεις και να αποτελέσει «ανάσα» ζωής για τους πολύπαθους πολίτες, θα γεμίσει τσιμέντο, επιβαρύνοντας το ήδη υποβαθμισμένο περιβαλλοντικά λεκανοπέδιο της Αττικής,την εποχή μάλιστα που η κλιματική αλλαγή επελαύνει.

Και ενώ η κυβέρνηση ολοκληρώνει την εγκληματική εκποίηση του Ελληνικού, λίγες μέρες μετά από την υπογραφή της σύμβασης ο τ. Δήμαρχος του Ελληνικού Χ. Κορτζίδης, ένας τ. Δήμαρχος και ένας υποψήφιος Δήμαρχος καταδικάζονται διότι έπραξαν το αυτονόητο και «υπηρέτησαν» το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας, μετατρέποντας ένα εγκαταλελειμμένο κομμάτι του παλιού αεροδρομίου σε παιδική χαρά και γηπεδάκι 5×5 για τους δημότες του Ελληνικού.

Η όλη διαδικασία αποτελεί -πέρα από όλα τα άλλα- περιφρόνηση των πολιτών, των κινημάτων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας που αγωνίζονται χρόνια, διότι οι ανάγκες των πολιτών είναι πάνω από τα κέρδη.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: