Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε το Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης Αναπήρων

Το Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης Αναπήρων στο Ίλιον επισκέφθηκαν οι βουλευτές Χαρά Καφαντάρη (Β Αθήνας) και Κώστας Ζαχαριάς (Αρκαδίας), μαζί με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Αθήνας, του ΣΥΡΙΖΑ Ιλίου και το δημοτικό σύμβουλο Αγ. Αναργύρων Γ. Κομματά.
ekaa-syriza
Οι βουλευτές πραγματοποίησαν συνάντηση με το σωματείο εργαζομένων, τη Διοίκηση του Κέντρου, περιόδευσαν στους χώρους νοσηλείας και τέλος επισκέφτηκαν το σχολείο ατόμων με αναπηρία, που λειτουργεί στο χώρο.

Η εικόνα που επικρατεί στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης Αναπήρων είναι εικόνα εγκατάλειψης, υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης, κατάσταση που έχει επιβαρυνθεί  ιδιαίτερα τα τελευταία «μνημονιακά» χρόνια.

Η μη αυτόνομη διοικητικά και οικονομικά λειτουργία του Κέντρου, το οποίο είναι  ακόμη διασυνδεδεμένο με το ΚΑΤ, παρ ότι ο νόμος ορίζει, δημιουργεί δυσκολίες στην εκπλήρωση  του σημαντικού του έργου, καθώς αποτελεί το μοναδικό δημόσιο κέντρο αποκατάστασης.

Επείγει η έκδοση ΚΥΑ για το νέο Οργανόγραμμα του Κέντρου και η συντήρηση των κτιριακών δομών του, οι οποίες υπέστησαν και σημαντικές ζημιές από τις πρόσφατες πλημμύρες στη Δ. Αθήνα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι η Αποκατάσταση αποτελεί βασική παροχή δημόσιας περίθαλψης, η οποία πρέπει να παρέχεται καθολικά και δωρεάν, ενώ αποτελεί  από τις βασικές προτεραιότητες στον τομέα της Υγείας της αυριανής Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: