Επίκαιρη ερώτηση της Χ. Καφαντάρη: Διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του Σικιαρίδειου Ιδρύματος

Η επίκαιρη ερώτηση είναι προγραμματισμένη να συζητηθεί την Παρασκευή 31/10/2014, στις 10:00 το πρωί.

Ανανέωση, 02/11/2014: Η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης αναβλήθηκε για δεύτερη φορά, και πάλι λόγω κωλύματος του κ. Υπουργού. Τα συμπεράσματα στον αναγνώστη..

 

syriza_logo

Επίκαιρη Ερώτηση

Προς τον Υπουργό Εργασίας

Θέμα: Διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του Σικιαρίδειου Ιδρύματος

Το Σικιαρίδειο ίδρυμα λειτουργεί στον χώρο της Ειδικής Αγωγής πάνω από 70 χρόνια εκπαιδεύοντας και καταρτίζοντας άτομα με αναπηρίες. Αποτελεί δεκαετίες τώρα πρότυπο κέντρο στήριξης παιδιών με αναπηρία και στεγάζεται σε χώρους που ανακαινίσθηκαν με δημόσια κρατική χρηματοδότηση.

Οι εργαζόμενοι του Σικιαριδείου Ιδρύματος και τα 100 παιδιά με αναπηρία που παρακολουθούν το ημερήσιο πρόγραμμα ειδικής αγωγής και αποκατάστασης βρίσκονται για άλλη μια φορά την τελευταία διετία αντιμέτωποι με την πρόθεση του κ. Συμεών Σικιαρίδη (εκπρόσωπος –κατά δήλωσή του- της οικογένειας Σικιαρίδη) να προχωρήσει στην αναστολή της λειτουργίας του Ιδρύματος.

Είναι η τρίτη φορά που ο κ. Σικιαρίδης επανέρχεται με το παράλογο αίτημά του προς τον κ. Υπουργό Εργασίας για αντικατάσταση του προέδρου του ΔΣ (δεν έχει λήξει η θητεία του), καθώς και την επανατοποθέτηση τριών ήδη παραιτηθέντων μελών, προκειμένου να υλοποιήσει τα σχέδιά του για οριστικό κλείσιμο του Ιδρύματος.

Τον Απρίλιο του 2012 υπήρξε αναστολή λειτουργίας του Ιδρύματος για 3 μήνες, καθώς και ομαδικές απολύσεις, οι οποίες έφτασαν τις 22 μέχρι το Σεπτέμβριο του 2012, ενώ και πάλι πρίν από πέντε μήνες ο κ. Σικιαρίδης, αφού ζήτησε από το Δ.Σ την αναστολή της λειτουργίας και το αίτημά του απορρίφθηκε, ζήτησε από το Υπουργείο την αντικατάσταση του Προέδρου.

Το Σικιαρίδειο Ίδρυμα είναι το πλέον υγιές οικονομικά Ίδρυμα στην επικράτεια χωρίς την παραμικρή χρηματική οφειλή σε εργαζόμενους, ασφαλιστικά ταμεία και εφορία και το κλείσιμό του θα εξυπηρετεί αποκλειστικά ιδιοτελή συμφέροντα.

Κατόπιν των παραπάνω,
ερωτάται ο κ. υπουργός:

•    Έχει την πρόθεση να υπογράψει την αντικατάσταση του προέδρου και την αλλαγή της σύνθεσης όλου του ΔΣ του Ιδρύματος, υπογράφοντας ουσιαστικά το οριστικό κλείσιμο του Σικιαρίδειου;

•    Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί, προκειμένου να διασφαλιστεί η συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του Σικιαρίδειου Ιδρύματος;

Η ερωτώσα βουλευτής

Χαρούλα (Χαρά) Καφαντάρη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: