Χ. Καφαντάρη: Τραγική σύμπτωση ο τραυματισμός δύο ακόμη πυροσβεστών ενώ κατατίθεται ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ

syriza_logo

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

04/09/2014

Τη στιγμή της κατάθεσης ερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ για την Υγιεινή και Ασφάλεια των εργαζόμενων στο Πυροσβεστικό Σώμα, ένα ακόμη ατύχημα προστίθεται στο μακρύ κατάλογο. Δύο ακόμη πυροσβέστες  τραυματίσθηκαν σοβαρά μετά από ατύχημα στο Αγ. Όρος, εν ώρα υπηρεσίας και τους ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση.

Οι πρόσφατοι τραυματισμοί επαναφέρουν στο προσκήνιο με «δραματικό τρόπο» τον ιδιαίτερα επικίνδυνο και ανθυγιεινό χαρακτήρα του πυροσβεστικού επαγγέλματος και την κραυγαλέα έλλειψη θεσμικού πλαισίου κανόνων υγείας και ασφάλειας στο Πυροσβεστικό Σώμα. Δυστυχώς παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις, η Πολιτεία  δεν έχει υλοποιήσει μέχρι σήμερα τίποτα  προς αυτή την κατεύθυνση.

Άμεσα απαιτείται, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη  και η μνημονιακή συγκυβέρνηση να προχωρήσουν στην έκδοση του ΠΔ, που προβλέπεται στον πρόσφατο νόμο 4249/2014, σχετικά με τη ρύθμιση θεμάτων προστασίας της υγείας και ασφάλειας του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος. Να καλύψουν τις ανάγκες και ελλείψεις σε σύγχρονο εξοπλισμό και υποδομές και να αναβαθμίσουν την εκπαίδευση του προσωπικού, ως ένα μέτρο για την ενίσχυση της ασφάλειας του και τον μετριασμό των αρνητικών επιπτώσεων από την έλλειψή τους.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: