Επίσκεψη στον ΕΟΠΥΥ Αγ. Παρασκευής και στο ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς»

syriza

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

17/09/2013

Θέμα: Η Χαρά Καφαντάρη στον ΕΟΠΥΥ Αγ. Παρασκευής και στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς»

Η Χαρά Καφαντάρη μαζί με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Αγ. Παρασκευής επισκέφτηκε σήμερα το πρωί τον ΕΟΠΥΥ της περιοχής, όπου και συνομίλησε με εργαζομένους και ασφαλισμένους. Το εν λόγω παράρτημα του Οργανισμού, που εξυπηρετεί τις ανάγκες μιας εξαιρετικά μεγάλης περιοχής από τα Μεσόγεια μέχρι του Παπάγου, είναι αποδυναμωμένο από προσωπικό και υγειονομικό υλικό, ενώ κατά τη σημερινή συνάντηση εκφράστηκε από την πλευρά των εργαζομένων ανησυχία για το μέλλον αυτού καθ’ εαυτού του Οργανισμού στην Αγία Παρασκευή.

Ακολούθως, η βουλευτής Β’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει της 48ώρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ στις 18-19/09, επισκέφτηκε το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς», συνοδευόμενη από αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Χολαργού-Παπάγου. Περιόδευσε σε ορόφους του νοσοκομείου, συνομίλησε με γιατρούς, ασθενείς και νοσηλευτικό προσωπικό και ακολούθως συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο του νοσοκομείου, καθώς και με το σωματείο εργαζομένων.

Μετά το τέλος της περιοδείας της η Χαρά Καφαντάρη δήλωσε: «Παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού Υγείας ότι κανείς δεν πρόκειται να κλείσει τις Μονάδες Υγείας (Πολυιατρεία) του ΕΟΠΥΥ, ο κ. Γεωργιάδης, με την απόφασή του να εντάξει όλο το προσωπικό του ΕΟΠΥΥ (υγειονομικό και διοικητικό) στη κινητικότητα-διαθεσιμότητα του δημόσιου τομέα, κάνει ακριβώς το αντίθετο. Είναι ανεπίτρεπτο να παρακολουθούμε καθημερινά μια πραγματικότητα αποδόμησης και εξαθλίωσης των ιατρείων που προσβάλλει βάναυσα εργαζόμενους και ασφαλισμένους.

Η μεγάλη λεηλασία του ΕΟΠΥΥ έχει ονοματεπώνυμο και εδράζεται στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που ορισμένοι πρόθυμοι συμβουλάτορες -οι ίδιοι άνθρωποι που στο παρελθόν φόρτωσαν με τεράστιες μαύρες τρύπες την υγεία από θέσεις ευθύνης- εξυπηρετούν με τις δήθεν νεωτεριστικές αντιλήψεις τους. Οι πλασματικές παρακλινικές εξετάσεις, τα ψευδή νοσήλια και η απουσία αξιόπιστου συστηματικού ελέγχου έχουν γίνει η Αχίλλειος φτέρνα του ενιαίου ασφαλιστικού ταμείου. Ωστόσο, ακόμα και αυτός ο αποδομημένος σήμερα ΕΟΠΥΥ, χωρίς προμήθειες, χωρίς μηχανήματα, χωρίς τεχνική υποστήριξη, εξυπηρετεί το 25% των ασφαλισμένων και αποτελεί το ανάχωμα για τη συγκράτηση των τιμών και τη μεταφορά της ιατρικής και νοσηλευτικής πρωτοβάθμιας περίθαλψης στους ιδιώτες. Τι θα γίνουν όλοι αυτοί όταν κλείσει; Ποιος θα είναι ο κοινωνικός αντίκτυπος;

Η υποκρισία και οι επικοινωνιακές τακτικές έχουν τα όριά τους. Απέναντι σε αυτές τις βάρβαρες πολιτικές ο ελληνικός λαός δεν πρέπει και δεν πρόκειται να παραμείνει αδρανής. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι και θα παραμείνει σταθερά στο πλευρό εργαζομένων και ασφαλισμένων, στον αγώνα τους για τη διατήρηση των δομών υγείας και τη διασφάλιση της δωρεάν δημόσιας υγείας για όλους .»

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: