Επισκέψεις κλιμακίων του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ σε Αστυνομικά Τμήματα

syriza

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 21 Ιανουαρίου 2013

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ αποτελούμενο από τους βουλευτές Δημήτρη Τσουκαλά, Χαρά Καφαντάρη και τον Συντονιστή του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Τάσο Μαυρόπουλο, επισκέφθηκε σήμερα το Α.Τ. Γέρακα.

Κατά την επίσκεψή του ενημερώθηκε για τα θέματα λειτουργίας της υπηρεσίας, καθώς και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί από τις δραματικές περικοπές στους μισθούς και στις λειτουργικές δαπάνες (αυτοκίνητα-βενζίνη-ανταλλακτικά-πετρέλαιο).

Διαπιστώθηκε επίσης ότι στα υπόγεια κρατητήρια του Α.Τ. κρατούνται μετανάστες μέχρι και τέσσερις μήνες, ως αποτέλεσμα των επιχειρήσεων «σκούπα», χωρίς να υπάρχουν οι προβλεπόμενες συνθήκες κράτησης που να σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, αφού καθ’ όλο το διάστημα κράτησής τους δεν προαυλίζονται και δεν βλέπουν το φώς του ήλιου, ενώ κάποιοι από αυτούς, Σύριοι στην καταγωγή, ζητούν απεγνωσμένα πολιτικό άσυλο.

 Τα κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ θα συνεχίσουν αυτού του είδους τις επισκέψεις και το επόμενο χρονικό διάστημα, με στόχο την καταγραφή των προβλημάτων και την συμβολή στην εξεύρεση των καλύτερων δυνατών λύσεων.

Το Γραφείο Τύπου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: