Χαιρετισμός της Χαράς Καφαντάρη στο συνέδριο των Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΟΓΕΔΥ)

αρχείο λήψης (3)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Πέμπτη 29.11.12 η βουλευτής Β Αθήνας Χαρά Καφαντάρη παραβρέθηκε και χαιρέτησε  το 8ο τακτικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων.

Μεταξύ άλλων η Χαρά  Καφαντάρη ανέφερε:

Η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται ούτε για καλύτερη λειτουργία του δημοσίου, ούτε για την ανακατανομή υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων, ούτε για την «αξιοκρατία». Ενδιαφέρεται μόνο για αθρόες απολύσεις, υπαλλήλους υποχείρια  της κάθε διοικητικής αυθαιρεσίας και αυταρχισμού και απόδοση των πάντων στους ιδιώτες για να κερδοσκοπούν ανενόχλητοι. Εξάλλου η Τράπεζα Πειραιώς όχι μόνο καραδοκεί, αλλά έχει εκφράσει απροκάλυπτα τις προθέσεις της να αναλάβει υπηρεσίες  «διοικητικής και επιστημονικής» στήριξης και τεχνογνωσίας προς τους αγρότες, χωρίς να έχει υπάρξει η  παραμικρή κυβερνητική αντίδραση.

Η κυβέρνηση επίσης, δεν ενδιαφέρεται ούτε για το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο, ούτε βέβαια θέλει να εκπληρώνει τον ρόλο του σαν σύμβουλο της πολιτείας. Κούρεψε με το περιβόητο PSI  τα αποθεματικά του, αφήνοντάς το με ελάχιστους πόρους. Ούτε βέβαια απάντησε στην σχετική ερώτηση που καταθέσαμε  βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην Βουλή, ενώ   σήμερα ετοιμάζει νέο κούρεμα.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρωτογενής τομέας της παραγωγής, τον οποίο εσείς υπηρετείτε, είναι ο πρώτος παράγοντας παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας .

Ένας πρωτογενής  τομέας  που σήμερα απαξιώνεται. Φτάσαμε  να εισάγουμε το 60% περίπου των τροφίμων που καταναλώνουμε. Αντί για καλλιέργειες φυτρώνουν φωτοβολταϊκά  σε γη υψηλής παραγωγικότητας. Αντί για δημόσιο τραπεζικό εργαλείο που θα στηρίξει την αγροτική οικονομία η κυβέρνηση πούλησε  την Αγροτική Τράπεζα, μάλλον τη χάρισε στον κ. Σάλλα.

Αντί για ορθολογική διαχείριση των υδάτων ιδιωτικοποιείται ο  φυσικός  πόρος  με την προωθούμενη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ  και ΕΥΑΘ.

Αντί να προστατεύουμε το φυσικό μας πλούτο και τα δάση μας και να προχωρήσουμε στην άμεση σύνταξη δασολογίου και δασικών χαρτών, η κυβέρνηση  διατηρεί αποδυναμωμένες  και κατακερματισμένες τις Δασικές υπηρεσίες, κλείνοντας το μάτι στους ιδιώτες, ενώ σταδιακά κατεδαφίζει την όποια περιβαλλοντική νομοθεσία.

Στην  αυριανή κυβέρνηση της Αριστεράς,  πρώτος στόχος  είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και με την ενίσχυση του πρωτογενούς  τομέα,  η αύξηση  της εγχώριας  παραγωγής με στόχο την επάρκεια.

Σε μια τέτοια εξέλιξη οι γεωτεχνικοί δημόσιοι υπάλληλοι έχετε πρωτεύοντα ρόλο να παίξετε.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: