Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ με υπαλλήλους της ΥΠΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε συνάντηση της Συνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στον χώρο των υπαλλήλων της ΥΠΑ, στις 12 Νοεμβρίου, κλήθηκαν και παρευρέθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Χαρά Καφαντάρη (Β’ Αθηνών) και Ρένα Δούρου (Β’ Αθηνών). Η συνάντηση έγινε σε χώρο του Κέντρου Ελέγχου Περιοχής Αθηνών (ΚΕΠΑΘ) και είχε σαν αποτέλεσμα μια ευρεία ενημέρωση των εργαζομένων γύρω από τις πολιτικές εξελίξεις και τα ανοιχτά εργασιακά μέτωπα.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις κυβερνητικές διαθέσεις για ιδιωτικοποίηση δημόσιων αγαθών του ελληνικού λαού, όπως είναι τα αεροδρόμια ή μια σειρά από υπηρεσίες που έχουν σημαντικό ρόλο στην εθνική ασφάλεια. Καυστηριάστηκε η διχαστική συμπεριφορά των κυβερνητικών παραγόντων, οι οποίοι στρέφουν συστηματικά τη μια κατηγορία εργαζομένων εναντίον της άλλης, έχοντας σαν αποκλειστικό στόχο  την εξυπηρέτηση των μνημονίων. Σημειώθηκε επίσης η ανάγκη νομικών παρεμβάσεων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, σε ό,τι αφορά εργασιακά και επιχειρησιακά θέματα του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, ενώ μπήκε στη συζήτηση το σχέδιο Βlue Med, που αφορά την ενιαιοποίηση των συστημάτων ελέγχου και τον εξορθολογισμό των αεροπορικών οδεύσεων σε υπερεθνική κλίμακα. Η συζήτηση έφερε στην επιφάνεια την ανάγκη να ξεπεραστούν οι λογικές της «ανάθεσης» των ζητημάτων και ο εφησυχασμός πολιτών και εργαζομένων, ενώ  επίσης τονίσθηκε η σημασία ενός «άλλου τύπου» συνδικαλιστικού κινήματος, χωρίς συντεχνιακές πρακτικές και σε κριτική απόσταση από τις εξουσίες. Εξάλλου, οι συμμετέχοντες στη συζήτηση υπογράμμισαν την ανάγκη μιας σταθερής και αμφίπλευρης επικοινωνίας, μεταξύ κοινοβουλευτικών εκπροσώπων ή πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ από τη μια πλευρά, και των κοινωνικών κινημάτων από την άλλη.

Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ είχαν στη συνέχεια συζήτηση με τη συνδικαλιστική ηγεσία του κλάδου (Πρόεδρος Σπύρος Ρολάκης – Γραμματέας Μάκης Πέτρου), ενώ είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τον χώρο άσκησης ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας, να συζητήσουν με τους εργαζόμενους και να δουν από κοντά τις λειτουργίες του συστήματος.

Αθήνα, 13/11/2012

Το Γραφείο Τύπου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: