Επίδομα ανεργίας συμβασιούχων πυροσβεστών

ΕΡΩΤΗΣΗ

– Προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Η επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο Πυροσβεστικό Σώμα, οι συμβασιούχοι του Σώματος καθώς και οι πενταετούς υποχρέωσης  πυροσβέστες,   αποτελεί  την ελάχιστη υποχρέωση  της Πολιτείας στο σημαντικό έργο που επιτελούν. Έργο που έχει να κάνει με την  προστασία του φυσικού πλούτου  και την αντιπυρική προστασία της χώρας, για την οποία έχουν θυσιάσει ακόμη και  τη ζωή τους,  κατά την ώρα εκτέλεσης του καθήκοντος.

Οι Συμβασιούχοι Πυροσβέστες, κάθε χρόνο προσλαμβάνονται στις αρχές της Αντιπυρικής Περιόδου, αποτελώντας αναγκαίο κομμάτι του επιχειρησιακού σχεδιασμού του Π.Σ. για την δασοπυρόσβεση.

Φέτος με σοβαρή αμέλεια της πολιτικής ηγεσίας προσλήφθηκαν τέλος Ιουνίου, παρότι η αντιπυρική περίοδος αρχίζει πολύ νωρίτερα.  Αποτέλεσμα του γεγονότος αυτού ήταν να  στερηθεί το Π.Σ.  των υπηρεσιών τους το κρίσιμο αυτό διάστημα.    Η καθυστέρηση αυτή της πρόσληψής τους, είναι εξίσου καταστροφική και για το πενιχρό τους εισόδημα, καθότι φέτος εργάζονται το λιγότερο χρόνο από όλη την τελευταία πενταετία που προσλαμβάνονται.

Δεδομένου ότι, λόγω της καθυστερημένης πρόσληψής τους και του μειωμένου χρόνου που απασχολήθηκαν,  θα στερηθούν το επίδομα ανεργίας, με συνέπεια πλέον να δημιουργηθεί σοβαρό  πρόβλημα επιβίωσης των 1.750 συμβασιούχων και των οικογενειών   τους.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1.     Τί  ενέργειες προτίθεται να αναλάβει ώστε να  μην στερηθούν οι 1.750  συμβασιούχοι πυροσβέστες το επίδομα ανεργίας;

Η ερωτώσα βουλευτής 

Χαρούλα Καφαντάρη

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: