Δελτίο Τύπου για την Εμπορική Τράπεζα

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ  Β’ ΑΘΗΝΑΣ  ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ  ΧΑΡΑΣ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

 

 

Η βουλευτής Β΄Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Χαρά Καφαντάρη συναντήθηκε σήμερα Τετάρτη 03.10.2012 με εργαζόμενους της Εμπορικής Τράπεζας στο μηχανογραφικό κέντρο (Λεωφ. Μεσογείων), καθώς και με μέλη του ΔΣ του Συλλόγου εργαζομένων στο κεντρικό κατάστημα της τράπεζας. Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, εν όψει της πώλησης – συγχώνευσης της Εμπορικής Τράπεζας με την Alpha Bank.

 

Μετά το τέλος της συνάντησης η Χαρά Καφαντάρη εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή της στον δύσκολο αγώνα των εργαζομένων και τη στήριξή της στα αιτήματά τους. Σε δήλωσή της σημείωσε: Η σχεδιαζόμενη συγχώνευση εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της μνημονιακής πολιτικής που θέλει 3-4 ομίλους να είναι οι απόλυτοι κυρίαρχοι του τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα, τονίζοντας πως αυτό που προέχει τώρα είναι:

 

–       Η διασφάλιση των θέσεων εργασίας όλων ανεξαιρέτως των εργαζομένων, συμπεριλαμβανομένων των συμβασιούχων.

–       Η εξασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, καθώς και η εξασφάλιση της αποδοχής και της εκπλήρωσης του συνόλου των υποχρεώσεων, που έχει αναλάβει η Εμπορική Τράπεζα, για την ενίσχυση των Ταμείων τους.

–       Η χωρίς εξαιρέσεις εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας, όπως και όλων όσα προβλέπονται σε πάσης φύσεως Συλλογικές Συμβάσεις.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ δεσμεύεται πως θα σταθεί αλληλέγγυος, τόσο εντός όσο και εκτός Βουλής, στο πλευρό των εργαζομένων, με γνώμονα την προάσπιση των συμφερόντων τους.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: